Росія поширює фейки про кандидата у віцепрезиденти США від демократів - WP

Росія поширює фейки про кандидата у віцепрезиденти США від демократів - WP

Укрінформ
Американська розвідка заявляє, що Росія за допомогою фейків у соцмережах намагається дискредитувати кандидата у віцепрезиденти від Демократичної партії Тіма Волза, щоб вплинути на результати виборів у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

За словами неназваних офіційних осіб американської розвідки, росіяни, які прагнуть зірвати президентські вибори в США, поширили у соцмережах фальшиве відео та інші матеріали, що очорнюють Волза та звинувачують його у зловживанні посадовим становищем.

У фейковому контенті Волз звинувачувався у нібито неналежній взаємодії зі студентами під час роботи вчителем і тренером. Пости з таким контентом набрали мільйони переглядів у соціальних мережах, в тому числі на платформі X.

Зокрема, на одному з відео чоловік, який називає себе «Метью Метро», стверджує, що був учнем Волза кілька десятиліть тому в середній школі Міннесоти. На ролику він звинувачує чинного політика у неналежній поведінці. Як пише WP, деякі деталі збігалися з біографією реального Метью Метро, який зараз проживає на Гаваях. Однак, за словами чоловіка, на відео – не він. Метро, який дійсно навчався в тій школі, де працював Волз, наголосив, що той ніколи не викладав йому, і що звинувачення у відео були хибними.

Представники розвідки США заявили, що фейкові відео є частиною найактивнішої спроби іншої держави вплинути на вибори 2024 року. Вони додали, що російські урядові установи та підрядники, які загалом прагнуть посилити кампанію колишнього президента-республіканця Дональда Трампа, розглядають можливість спровокувати фізичне насильство в небезпечний період після виборів.

Читайте також: Вибори у Молдові відбулися в умовах безпрецедентного втручання з боку Росії - речник ЄС

«Деякі з цих інформаційних кампаній спрямовані на підбурювання до насильства та ставлять під сумнів легітимність демократії як політичної системи, незалежно від того, хто переможе (на виборах у США – ред.)», - заявив журналістам високопоставлений представник розвідки під час брифінгу, присвяченого загрозам на виборах у США.

Представники розвідки США стурбовані тим, що Росія та Іран можуть використовувати дезінформацію, щоб спробувати розпалити насильство під час та після виборів.

Росія не коментує зазначені заяви американської розвідки.

Читайте також: Понад 19 мільйонів американців вже достроково проголосували на виборах президента

Як повідомляв Укрінформ, Управління директора національної розвідки США (DNI) заявило, що Росія, Китай та Іран намагаються втручатися у президентські вибори у США, щоб спровокувати насильство в країні.

Фото: Dustin Franz for The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-