Маск регулярно спілкується з Путіним - WSJ

Маск регулярно спілкується з Путіним - WSJ

Укрінформ
Американський бізнесмен Ілон Маск з 2022 року регулярно спілкується з російським лідером Володимиром Путіним, зокрема на особисті теми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє WSJ.

"Ілон Маск, найбагатша людина у світі та головний стрижень космічної діяльності США, підтримує регулярні контакти з лідером РФ Володимиром Путіним з кінця 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Ці розмови, які були підтверджені кількома чинними та колишніми офіційними особами США, країн Європи та РФ, стосуються особистих тем, бізнесу, а також геополітичного напруження.

Раніше Маск стверджував, що говорив з очільником Кремля лише раз.

Окрім Путіна, Маск мав розмови й з іншими високопоставленими російськими посадовцями, зокрема першим заступником керівника адміністрації російського лідера Сергієм Кирієнком.

Зазначається, що Путін, начебто, просив у американського бізнесмена не активувати його термінали супутникового зв'язку Starlink над Тайванем. У такий спосіб він хотів зробити послугу китайському лідеру Сі Цзіньпіну.

Журналісти зазначають, що Ілон Маск має доступ до певної інформації з обмеженим доступом завдяки своїм діловим контактам з військовими та розвідувальними відомствами США. Його компанія SpaceX у 2021 році отримала секретний контракт на суму 1,8 мільярда доларів та є основним постачальником ракет для Пентагону та NASA.

За даними WSJ, про контакти Маска з РФ, схоже, не знають в американському уряді. Сам же бізнесмен раніше казав, що його компанії «зробили для підриву РФ більше, ніж будь-хто інший».

Водночас один зі співрозмовників видання стверджує, що уряд дуже залежний від технологій Маска, адже його SpaceX запускає на орбіту важливі супутники національної безпеки та транспортує астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

Читайте також: Ілон Маск за три місяці вніс $75 мільйонів у протрампівський комітет - The Hill

Людина, з якою спілкувалися журналісти, визнала, що представникам уряду "не подобається", що Путін та Маск можуть підтримувати контакти, однак адміністрація не висловлювала жодних претензій бізнесмену щодо можливих порушень правил безпеки з його боку.

Як повідомляв Укрінформ, американський бізнесмен-мільярдер Ілон Маск оголосив, що щодня виплачуватиме 1 мільйон доларів випадковому виборцю, який підписав петицію його протрампівського комітету America PAC на підтримку поправок до Конституції США.

Вибори президента США відбудуться 5 листопада.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-