Трюдо пояснив, чому Канада не висилає російських дипломатів

Трюдо пояснив, чому Канада не висилає російських дипломатів

Укрінформ
Якщо Канада оголосить персонами нон грата російських дипломатів, і Росія відповість взаємно, то канадське посольство у РФ доведеться закрити.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо сказав під час слухань у парламенті.

“Мала кількість канадських дипломатів, які зараз перебувають у Росії, досягла рівня, за якого, у разі подальшого скорочення, ми можемо взагалі втратити дипломатичну присутність у Росії”, - відповів Трюдо на запитання, чому Канада не вислала жодного російського дипломата після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

За його словами, дипломатична місія Росії в Канаді, ймовірно, зможе функціонувати й у разі втрати кількох членів, що не можна сказати про канадську місію в РФ.

Читайте також: Канада й Індія дзеркально висилають дипломатів через вбивство сикхського лідера

“На наше переконання, ми можемо зробити більше для України та заснованого на правилах порядку в світі, залишаючись у Росії, як Канада завжди робила, в тому числі під час Холодної війни”, - зазначив премʼєр-міністр.

Станом на липень у Росії працювали лише 17 канадських дипломатів, натомість у кількох дипломатичних місіях РФ у Канаді акредитовано майже 70 осіб. Конгрес українців Канади регулярно звертається до уряду із запитом щодо оголошення російських дипломатів персонами нон грата.

Читайте також: Із Польщі після закриття консульства в Познані виїдуть троє дипломатів РФ

Як повідомлялося, востаннє Канада висилала російських дипломатів у 2018 році у відповідь на використання РФ нервово-паралітичної речовини в Британії.

Тоді Канада вислала чотирьох дипломатів РФ та відмовила в акредитації ще трьом. Росія відповіла, виславши чотирьох канадських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-