Готували підпали та вибухи: у Польщі викрили міжнародну диверсійну групу

Готували підпали та вибухи: у Польщі викрили міжнародну диверсійну групу

Укрінформ
У Польщі затримали чотирьох осіб за підготовку і здійснення міжнародної диверсійної діяльності, ще двох оголошено у розшук.

Про це повідомляє Національна прокуратура Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, Мазовецьке відділення департаменту боротьби з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури у Варшаві разом з Агенцією внутрішньої безпеки РП проводять розслідування «щодо участі в діяльності зовнішньої розвідки в Польщі та інших країнах-членах ЄС шляхом вчинення диверсійних дій, що полягають у пошкодженні промислових об’єктів та критичної інфраструктури у вигляді аеропортів, літаків і транспортних засобів, а також розпалюванні пожеж з використанням кур'єрських транспортних засобів із самозайманням».

Розслідування було розпочато 5 серпня 2024 року на основі інформації, отриманої Агентством внутрішньої безпеки і проводиться у співпраці з Управлінням цивільної авіації.

«Під час розслідування затримано, висунуто обвинувачення й тимчасово арештовано чотирьох осіб, які причетні до діяльності викритої міжнародної диверсійної групи», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЄС може створити власний розвідувальний орган для протидії зовнішнім загрозам

Ще двох зловмисників оголошено в міжнародний розшук. Водночас проводяться інтенсивні заходи щодо встановлення повного кола осіб, причетних до діяльності цього злочинного угруповання, у тому числі у взаємодії з правоохоронними органами інших країн ЄС.

Як зазначається, діяльність групи полягала у скоєнні диверсійних дій та актів саботажу, пов’язаних з пересиланням кур’єрськими компаніями до країн ЄС і Великої Британії посилок з прихованою всередині вибухівкою та небезпечними матеріалами, які самозаймалися або детонували під час наземного та повітряного транспортування. Крім того, мета групи полягала в тому, щоб перевірити канал передачі для цього типу посилок, які в кінцевому підсумку повинні були відправлятися до США та Канади.

Як передавало агентство, російське консульство в Познані, яке рішенням МЗС Польщі припинить функціонування, залишать троє дипломатів та п'ять адміністративно-технічних працівників. Представникам російської консульської установи закидають причетність до організації диверсій на території Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-