На Філіппінах кількість жертв шторму «Трамі» зросла до 110

На Філіппінах кількість жертв шторму «Трамі» зросла до 110

Укрінформ
На Філіппінах кількість загиблих внаслідок зсувів ґрунту та масштабних повеней, спричинених штормом "Трамі", зросла до щонайменше 110 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

"У неділю кількість загиблих внаслідок тропічного шторму "Трамі" сягала 110 осіб", - йдеться у повідомленні.

24 жовтня шторм "Трамі" прийшов на Філіппіни, змусивши понад пів мільйона людей залишити свої домівки. За даними національного Агентства з надзвичайних ситуацій, щонайменше 42 людини вважаються зниклими безвісти після шторму.

Це ж Агентство повідомило у неділю ввечері, що щонайменше 110 осіб загинули внаслідок стихії.

""Трамі" - це найбільш смертоносний шторм, який охопив країну Південно-Східної Азії цього року, особливо з наявною кількістю жертв, - сказав AFP Аріель Непомуцено з Управління цивільної оборони.

Президент Філіппін Фердинанд Маркос у неділю пообіцяв, що буде надано допомогу мешканцям провінції Камарінес-Сур, розташованої в регіоні Бікол, який найбільше постраждав унаслідок стихії.

"Повітрям, землею чи морем ми продовжуватимемо надавати підтримку", — сказав Маркос.

Директор поліції в регіоні Бікол Андре Дізон повідомив, що вони зафіксували 41 смерть, більшість людей загинули через утоплення, екстрені виклики все ще надходять.

Читайте також: Унаслідок урагану «Оскар» на Кубі загинули шестеро людей

"Ми все ще отримуємо багато дзвінків і намагаємося врятувати якомога більше людей", - сказав Дізон AFP у неділю вранці.

Він додав, що багато жителів провінції Камарінес-Сур все ще перебувають у пастці на дахах та верхніх поверхах своїх будинків.

На південь від Маніли кількість загиблих у провінції Батангас зросла до 60 осіб, повідомив AFP керівник місцевої поліції провінції Хасінто Малінао. Ще дев'ять осіб загинули в інших частинах країни.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер тропічний шторм «Трамі» охопив північно-східні регіони Філіппін. Від стихії тією чи іншою мірою постраждали понад 2,6 мільйона осіб, з яких близько 320 тисяч були змушені залишити свої оселі.

Раніше повідомлялося про 82 загиблих унаслідок негоди.

Фото: Jonathan Cellona, ABS-CBN News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-