Голова Євроради закликав розслідувати порушення на виборах у Грузії

Голова Євроради закликав розслідувати порушення на виборах у Грузії

Укрінформ
Голова Європейської ради Шарль Мішель закликав грузинську владу провести розслідування щодо порушень на парламентських виборах.

Про це він написав у соцмережі X, передає Укрінформ.

"Ми беремо до уваги попередню оцінку ОБСЄ/БДІПЛ та закликаємо Центральну виборчу комісію та інші органи виконати свій обов’язок щодо швидкого, прозорого та незалежного розслідування та ухвалення рішень щодо порушень на виборах та звинувачень у них. Щодо можливих порушень має бути проведене серйозне розслідування та прийняті рішення. Ми повторюємо заклик ЄС до керівництва Грузії продемонструвати свою тверду відданість курсу країни на вступ до ЄС, що також відповідає висновкам, зробленим у червні та жовтні цього року Європейською комісією", - наголосив Мішель.

Він підкреслив, що конструктивний та інклюзивний діалог зараз має першорядне значення.

Голова Євроради також заявив, що має намір внести питання щодо Грузії до порядку денного неформального засідання Європейської ради, що відбудеться 8 листопада у Будапешті.

Читайте також: Грузинська опозиція відмовляється від парламентських мандатів

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія Грузії опублікувала попередні результати голосування на парламентських виборах, згідно з якими партія влади "Грузинська мрія – Демократична Грузія" здобула 54,273%.

Партія експрезидента Грузії Саакашвілі «Єдність – Національний рух», "Коаліція за зміни", опозиційні партії "Гахарія - за Грузію" та "Лело" заявили, що не визнають результатів парламентських виборів.

Міжнародні спостерігачі зазначили, що парламентські вибори у Грузії були затьмарені глибокою поляризацією, а також вкрай суперечливою передвиборчою риторикою та численними повідомленнями про тиск на виборців.

8 листопада в Будапешті відбудеться неформальне засідання Європейської ради на рівні глав держав та урядів країн-членів ЄС.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-