На парламентських виборах в Узбекистані перемагає правляча партія

На парламентських виборах в Узбекистані перемагає правляча партія

Укрінформ
За попередніми даними Центральної виборчої комісії Узбекистану, на парламентських виборах перемагає правляча Ліберально-демократична партія.

Про це повідомляє Kursiv Uzbekistan, передає Укрінформ.

За партію влади проголосували 34,75% виборців, вона отримує 64 мандати зі 150 у нижній палаті парламенту. На другому місці партія «Міллій тікланіш» - 18,82% (29 мандатів). Далі йдуть «Народно-демократична партія Узбекистану» (НДПУ) з 17,11% голосів (20 мандатів), партія «Адолат» з 16,2% голосів (21 мандат) та «Екологічна партія» - 13,12% (16 мандатів).

За даними ЦВК, явка становила 74,72%. У виборах взяли участь понад 15 мільйонів осіб, з них понад 140 тисяч голосували за кордоном.

Найвища явка спостерігалася у Ферганській області – 75,71%, найнижча явка, як і раніше, в Ташкенті – 62,39%.

Підсумкові результати виборів буде оголошено упродовж 10 днів.

Читайте також: У РФ засуджених мігрантів із Таджикистану й Узбекистану змушують йти на війну з Україною

Як повідомляв Укрінформ, в Узбекистані у неділю, 27 жовтня, пройшли вибори до Законодавчої (нижньої) палати парламенту та місцевих кенгашів (рад).

Вибори до двопалатного парламенту Узбекистану вперше відбувалися за змішаною виборчою системою. У нижній палаті 150 місць, із них 75 мандатів розподіляють за партійними списками, ще 75 депутатів обирають за підсумками виборів в одномандатних округах.

Упродовж останніх 15 років у країні перемагали ті самі провладні політичні фракції, які дотримуються єдиної політики з важливих питань.

37-мільйонний Узбекистан має тісні економічні зв'язки з Росією, де працюють мільйони узбецьких трудових мігрантів. Але Ташкент зберігає нейтралітет у російсько-українській війні і заявляє, що дотримується західних санкцій проти Москви.

Фото: ЦВК Узбекистану

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-