На Рівненщині 60% шкіл перейшли на меню від Євгена Клопотенка
Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.
«Так, у закладах загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади організовано мультипрофільне харчування («шведський стіл»). У Володимирецькому районному колегіумі запроваджено електронну систему «Дабл-меню», за якою учні або батьки із запропонованих варіантів обирають страви», - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що загалом у школах області харчуванням охоплено 80% учнів, понад третина з яких – діти пільгових категорій, що харчуються за кошти державного бюджету.
Торік обладнання харчоблоків оновили в майже 100 навчальних закладах, на здорове харчування у школах спрямована ініціатива «Чесний продукт».
Минулого року, 2020, відбулися законодавчі зміни, які дали можливість реформувати систему шкільного харчування. Зокрема, торік затвердили оновлений Санітарний регламент, нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу продуктів в школах, розробили методичні вказівки щодо закупівлі продуктів.
Як повідомляло агентство, кулінарний експерт Євген Клопотенко представив нове шкільне меню під час онлайн-наради з головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою та керівниками обласних управлінь.
Меню розроблене за участі дитячих дієтологів та технологів. Воно включає рецепти, які скомбіновані в повноцінні прийоми їжі. Це означає, що відтепер школи не складатимуть меню, оскільки матимуть готові технічні карти.
Робота з впровадження нових норм шкільного харчування триває за участі фахівців МОН, МОЗ, Мінекономіки і Держпродспоживслужби та за підтримки першої леді України Олени Зеленської.
Фото: https://www.rv.gov.ua/