У ЄС схвалили використання борошняних хробаків як продукту харчування
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АР.
«Сушені жовті борошняні черв’ячки незабаром можуть потрапити на полиці супермаркетів та у ресторани по всій Європі. 27 країн Європейського Союзу у вівторок дали «зелене світло» пропозиції вивести на ринок личинки хрущака борошняного у якості «нової їжі», - йдеться у повідомленні.
Рішення представників держав-учасниць ЄС було прийнято після того, як Європейське агентство з безпечності харчових продуктів опублікувало наукове дослідження про те, що борошняних хробаків їсти безпечно. У ньому також вказується на те, що борошняні черв’ячки, яких їдять у цілому вигляді або перемеленими у порошок, є багатою на протеїни закускою або ж їх можна використовувати як складовий інгредієнт для інших продуктів. Єдине застереження – може бути алергічна реакція у людей, у яких є алергія на ракоподібних та пилових кліщів.
Очікується, що після рішення держав-учасниць найближчими тижнями буде прийнято і саму постанову ЄС, якою буде дозволено використання як їжу сухих жовтих борошняних хробаків.
Раніше Продовольча та сільськогосподарська організація ООН визначала комах як «здорове та поживне джерело їжі з високим вмістом жиру, білка, вітамінів, клітковини та мінералів». У Євросоюзі також сподіваються, що використання комах у їжу матиме і позитивний для екології ефект.
Фото: relax.by