Під тиском війни: як змінилось українське тваринництво
Попри руйнування, екоцид поголівʼя, втрачу обладнання та енергозабезпечення, вітчизняне тваринництво забезпечує продовольчу безпеку країни
04 листопада 2024
Попри руйнування, екоцид поголівʼя, втрачу обладнання та енергозабезпечення, вітчизняне тваринництво забезпечує продовольчу безпеку країни
01 листопада 2024
В Україні з початку року станом на 22 жовтня зафіксовано 75 випадків захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) на території 20 областей.
05 серпня 2024
У червні - липні 2024 року обсяг експорту української свинини перевищує імпорт.
03 серпня 2024
В Україні наприкінці липня закупівельна ціна живця свиней зросла до 55,65 грн/кг.
30 липня 2024
У тушах померлих свиней, знайдених поблизу двох сіл Полтавського і Кременчуцького районів, виявили віруси АЧС.
13 травня 2024
У Сполучених Штатах перший пацієнт, якому пересадили нирку генетично модифікованої свині, помер через два місяці після трансплантації.
13 квітня 2024
У березні обсяги експортних поставок свинини з України вдвічі перевищили імпортні надходження.
04 квітня 2024
У штаті Массачусетс із лікарні виписали першого чоловіка, якому пересадили нирку генетично модифікованої свині.
13 лютого 2024
Компанія PorMedTec Co. заявила, що вперше в Японії успішно вивела трьох генетично модифікованих свиней для використання в трансплантації органів і клітин людини, на тлі боротьби з нестачею донорів в країні.
17 грудня 2023
У 2023 році українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу, тоді як торік ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно.
09 грудня 2023
Україна у листопаді 2023 року імпортувала 677,7 т свіжої, охолодженої та мороженої свинини, що майже втричі менше, ніж у жовтні цього року.
04 серпня 2022
Команда вчених Єльського університету оголосила, що їм вдалося відновити кровообіг і функцію клітин у тілах свиней, які були мертві протягом години, що може спричинити революцію у медицині кризових станів.
реклама