Закупівельна ціна на живець свиней зросла наприкінці липня - профільна асоціація

Закупівельна ціна на живець свиней зросла наприкінці липня - профільна асоціація

Укрінформ
В Україні наприкінці липня закупівельна ціна живця свиней зросла до 55,65 грн/кг.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Асоціації "Свинарі України".

“У кінці липня ціни заготівлі свинини живою масою змінили вектор руху та почали «відвойовувати» позиції, втрачені протягом місяця. Цього тижня більшість товарних партій живця закуповували по 55–56+ грн/кг. Хоча у різних регіонах країни подекуди лунали як вищі, так і нижчі ціни, середньоринкова позначка зупинилася на рівні 55,65 грн/кг”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що виробники свинини відзначили вищу активність з боку заготівельників, однак відгуки представників м'ясопереробки щодо наявної на ринку пропозиції помітно різняться.

Низка операторів змогла закупити бажані товарні обсяги. Крім того, деякі переробники відзначили зниження забійної маси тварин, а для окремих з них робота ускладнилася у зв’язку із введенням карантинних обмежень через спалахи АЧС на Полтавщині та у Запорізькій області.

Читайте також: В Україні імпорт свинини скоротився втричі через низькі внутрішні ціни - АСУ

За інформацією м’ясопереробників, стабілізація енергопостачання дозволила пожвавити торгівлю, тож це є сигналом про продовження позитивної цінової динаміки на ринку живця на початку серпня.

Як повідомлялося, в Україні середньозважена ціна живця свиней забійних кондицій упродовж третього тижня липня зменшилась на 6,7% - до 48,5 грн/кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-