Роман «Уроки грецької» Нобелівської лауреатки Хан Канг вийде у видавництві Vivat

У видавництві Vivat вийде роман "Уроки грецької" цьогорічної Нобелівської лауреатки з літератури Хан Канг.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці гендиректор видавництва Юлія Орлова.

За її словами, Нобелівська премія з літератури – одна з найпрестижніших відзнак, яку щорічно присуджують письменникам за видатний внесок у літературу. "Що цікаво, чимало нобелівських лауреатів уже перекладені українською і займають важливе місце на полицях наших книгарень", - зауважила Орлова.

Українські читачі мають можливість знайомитися з такими видатними авторами, як Ольга Токарчук, Орхан Памук та багато інших, підкреслила вона.

"Хоча Україна поки не має свого лауреата в літературі, ми маємо видатних митців, які, безумовно, заслуговували на таку честь. Зокрема Василь Стус і Микола Бажан, Іван Франко, Олесь Гончар, Іван Багряний та багато інших були номінованими на цю премію. Проте не склалося з різних причин. Вірю, що Нобелівська премія з літератури для України ще попереду", - зазначила Орлова.

За її словами, роман "Уроки грецької" уже скоро вийде у видавництві Vivat, зараз триває редагування.

"Плануємо видати навесні 2025 року. Ближче до виходу книжки напишу, чому ми звернули на неї увагу, а поки скажу, що це історія двох людей, які зійшлися разом у момент страждання і болю " чоловік, який втрачає зір, зустрічається із жінкою, яка втратила мову", - додала Орлова.

Читайте також: Перша південнокорейська лауреатка Нобелівської премії

Як повідомляв Укрінформ, лауреаткою Нобелівської премії з літератури 2024 року стала південнокорейська письменниця Хан Канг "за її інтенсивну поетичну прозу, яка вступає у протистояння з історичними травмами і викриває крихкість людського життя".