Туреччина зобов'язалася протидіяти агресивним діям Білорусі проти союзників по НАТО

Варшава й Анкара співпрацюватимуть між собою у питанні протидії режиму Лукашенка щодо залучення тисяч мігрантів з Близького Сходу до Білорусі.

Як інформує МЗС Польщі у Твітері, про це йшлося у телефонній розмові глав зовнішньополітичних відомств Польщі й Туреччини Збігнєва Рау і Мевлюта Чавушоглу, передає Укрінформ.

“З ініціативи турецької сторони нещодавно відбулася розмова міністра Збігнєва Рау з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Польща і Туреччина співрацюватимуть разом, аби протистояти використанню білоруським режимом нелегальної міграції для гібридної атаки проти НATO”,- йдеться в повідомленні.

Як відомо, у вівторок глава польського уряду Матеуш Моравецький під час виступу у Сеймі висловив стурбованість тим, що Туреччина співпрацює з Білоруссю і Росією у питанні створення кризи на польсько-білоруському кордоні. Йдеться про те, що поряд з білоруською "Белавіа" і російським "Аерофлотом" турецькі Turkish Airlines також активно задіяні у перевезенні мігрантів з півдня до Білорусі. Турецька авіакомпанія спростувала свою участь у перевезенні нелегальних мігрантів до РБ.

Читайте також: Україна посилить захист кордону з Білоруссю – Президент

У середу під час пресконференції Моравецький і президент Євроради не виключили застосування європейських санкцій до авіакомпаній, які масово перевозять літаками мігрантів до Білорусі. Щотижня відбувається не менше 40 авіарейсів із Стамбула, Дамаска й Дубая до Мінська.

Як відомо, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів зробила спробу силового перетину кордону з Польщею. Станом на сьогодні безпосередньо на білорусько-польському кордоні перебуває 3-4 тисячі мігрантів.

Фото: depositphotos.com