В інфопросторі Близького Сходу поширюються російські наративи - ЦПД

Деякі медіа країн Близького Сходу розглядають ситуацію в Курській області РФ та пожежу на тимчасово окупованій росіянами Запорізькій АЕС під кутом російської пропаганди.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації, передає Укрінформ.

За спостереженнями ЦПД, ключовими темами цього тижня у медіа Близького Сходу були, зокрема, ситуація в Курській області РФ та пожежа на окупованій росіянами Запорізькій АЕС.

Зазначається, що деякі близькосхідні медіа висвітлюють ці події під кутом російської пропаганди, називаючи події на Курщині “вторгненням“, а окремі ЗМІ пророкують “ядерну війну через дії України”.

Читайте також: Кремль прагне інформаційно ізолювати територію Курської області - ЦПД

“Єгипетське видання Sada El-Balad, яке має меморандум з RT, поширює вигідні РФ заяви про "неминуче падіння України" та про "наближення ядерної війни через дії України". Видання регіону дуже активно поширили заяви російського диктатора Путіна з погрозами на адресу України”, - зауважили в Центрі протидії дезінформації.

Також до просування російських наративів виявилися причетними найбільша арабська телекомпанія та низка африканських медіа.

Читайте також: ГРУ Росії намагається вкинути дезінформацію про «партизанський рух в Україні» - ЦПД

Зокрема, розповіли у ЦПД, в англомовній версії Al Jazeera опубліковано слова кремлівського лідера про те, нібито "Захід веде проти РФ війну за допомогою українців". А в африканських ЗМІ найбільше поширюється тема можливої участі України в подіях у Малі. Зокрема, йдеться про те, що наша країна начебто навчала "малійських терористів".

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі протидії дезінформації попередили, що росіяни можуть готувати провокацію з хімічною зброєю.