G20: Гамбург готується до масштабної поліцейської операції

G20: Гамбург готується до масштабної поліцейської операції

Укрінформ
Менш ніж тиждень залишилося до початку в німецькому Гамбурзі зустрічі на вищому рівні Двадцятки найбільш розвинутих економік світу, правоохоронці готуються до найгірших сценаріїв.

Про підготовку до саміту в цьому аспекті серію репортажів дає у недільному випуску таблоїд Bild.

"Поліцейські готуються до найбільшої операції в історії Гамбурга", - повідомляє ЗМІ.

Глава МВС Томас де Мезьєр попередив: "Лінія чітка: мирним протестам - так, насильницьким протестам - ні!". Міністр виходить з того, що близько 8 тисяч демонстрантів, які прямують до Гамбурга, в основному це представники екстремістськи налаштованих лівих, готові вчиняти безпорядки. Таким він обіцяє суворі заходи покарання. 

Напередодні про це ж попередив і міністр юстиції Хайко Маа.

Де Мезьєр також зазначив про високу імовірність кібератак у ці дні. 

Федеральне відомство у кримінальних справах говорить про "нові креативні форми акцій". Воно побоюється серйозних підпалів і диверсій проти вузлів технічної інфраструктури, порушень судноплавства в порту і повітряного руху в аеропорту Гельмута Шмідта. Відомство направляє в Гамбург 1248 посадовців для підтримки.

Вже на день відкриття саміту, 7 липня, в мерії була зареєстрована акція лівих з красномовною назвою: "Ласкаво просимо в Пекло". 

Окремою темою йдуть плановані акції протесту курдів у зв'язку з приїздом в місто турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана. Тут теж може дійти до насильства і сутичок з проурядовими турками і, як показує досвід Вашингтона, з охоронцями Ердогана. 

Читайте також: Білий дім підтвердив підготовку зустрічі Трампа й Путіна в Гамбурзі

Як уже повідомлялося, порядок у місті забезпечуватимуть 15 тисяч поліцейських і ще понад 4 тисячі представників спецслужб, які охоронятимуть голів делегацій, а також "людей в цивільному", кількість яких не називається. У повітрі вестимуть спостереження 15 поліцейських вертольотів, а також дрони, на землі напоготові 3 тисячі спецавтомобілів. У передмісті обладнано місце для тимчасового тримання затриманих хуліганів на 400 місць. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-