Комітет постійних представників ЄС ухвалив четвертий пакет санкцій проти росії

Комітет постійних представників ЄС ухвалив четвертий пакет санкцій проти росії

Укрінформ
Комітет постійних представників ЄС (COREPER II) прийняв рішення про ухвалення четвертого пакета санкцій, спрямованих проти російських фізичних і юридичних осіб та деяких секторів економіки рф, причетних до воєнної агресії проти України.

Про це у Твіттері повідомило французьке головування у Раді ЄС, передає Укрінформ.

“Затвердження COREPER II 4-го пакета санкцій за погодженням з нашими міжнародними партнерами, спрямованого на фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії проти України, а також на декілька секторів російської економіки”, - йдеться у повідомлені.

Також повідомляється, що ці санкційні заходи вступлять в силу після опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу, що має відбутися найближчим часом.

Крім того, Комітет постійних представників ЄС COREPER ухвалив заяву до Світової організації торгівлі щодо агресії росії проти України, у якій йдеться про призупинення положення про найбільше сприяння стосовно росії та призупинення розгляду кандидатури білорусі на вступ до СОТ.

Як повідомив у своєму Твітері посол, постійний представник Литви при ЄС Арнольдас Пранцкявічюс, у схваленому сьогодні на COREPER 4-му пакеті санкцій — новий список олігархів і компаній, рейтингових агентств, заборона на імпорт чавуну та сталі, на інвестиції в енергетичний сектор та предмети розкоші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-