Від початку війни СБУ встановила понад 1300 колаборантів

Від початку війни СБУ встановила понад 1300 колаборантів

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Служба безпеки встановила понад 1300 колаборантів, серед яких представники органів місцевого самоврядування.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це речник СБУ Артем Дехтяренко заявив у ефірі українських телеканалів.

«​Було ліквідовано понад 20 диверсійно-розвідувальних груп і затримано 350 їхніх учасників. Ми встановили більше 1300 колаборантів, серед яких представники органів місцевого самоврядування та співробітники правоохоронних органів», - зазначив він.

Дехтяренко уточнив, що, зважаючи на те, що частина з них знаходиться на тимчасово захоплених територіях, наразі затримано лише частину із цих осіб, але «правосуддя чекає на всіх».

Також він додав, що наразі працює активно кібердепартамент СБУ, який відбиває хакерські та інформаційні атаки, організовує тиск на інфраструктуру загарбника і допомагає збирати дані про пересування ворожої техніки і диверсійних груп.

Зокрема, силовикам вже передано майже 3 тисячі повідомлень про переміщення та місця дислокації ворожих військових підрозділів, про підготовку ними до наступальних дій тощо.

«За ініціативи наших кіберфахівців із початку війни заблоковано понад 2 тисяч акаунтів у соцмережах, через які в Україні поширювалася російська пропаганда і заблоковано майже 100 Ютуб-каналів», - зазначив речник СБУ.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-