Єврокомісія відкриє Оборонний офіс у Києві - фон дер Ляєн

Єврокомісія відкриє Оборонний офіс у Києві - фон дер Ляєн

Укрінформ
Єврокомісія за три тижні презентує нову стратегію оборонної промисловості, яка передбачатиме інтеграцію України, а також планує відкрити інноваційний оборонний офіс у Києві для посилення співпраці.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми хочемо зміцнити оборонні потужності України так само, як і наші власні. Ось чому розробляємо нову стратегію оборонної промисловості, яку презентуємо через три тижні. Це буде перший крок з інтегрування України до наших оборонних промислових програм”, - сказала фон дер Ляєн.

Вона також зауважила, що Євросоюз навчається в українців з їхнього досвіду на полі бою. Для посилення цієї співпраці ЄС відкриє інноваційний Оборонний офіс у Києві, оголосила президентка Єврокомісії.

Читайте також: Шмигаль і фон дер Ляєн обговорили співпрацю в ОПК і ситуацію на кордоні з Польщею

“Ми будемо відповідати своїм зобовʼязанням у плані оборонної підтримки”, – підкреслила фон дер Ляєн.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність із Україною у другі роковини повномасштабного російського вторгнення.

Фото: Офіс президента 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-