НАТО має показати Путіну, що він не переможе Україну на полі бою - Столтенберг

НАТО має показати Путіну, що він не переможе Україну на полі бою - Столтенберг

Укрінформ
Наразі не спостерігаються ознаки того, що Путін хоче припинити війну проти України, навпаки є активізація з боку російських військ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу у форматі міністрів оборони у Брюсселі у вівторок.

"Ця війна може закінчитися завтра, якщо уряд країни, яка розпочала війну, президент Путін, припинить напад на Україну. Проблема в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що президент Путін, Росія, планує припинити війну. Навпаки, ми бачимо, що вони активізуються", - прокоментував Столтенберг заяви Путіна про мирні переговори.

Читайте також: Боррель - про право України бити по РФ: Згідно з законами війни, це цілком можливо

Генсек НАТО наголосив, що "українці мають вирішувати, які умови є прийнятними для угоди".

"Як члени НАТО ми знаємо, що те, що відбувається за столом переговорів, тісно пов'язане з силою на полі бою. Отже, якщо ми хочемо досягти рішення шляхом переговорів, де Росія визнає, що Україна має вистояти як суверенна незалежна держава в Європі, то єдиний спосіб досягти цього – надати військову підтримку Україні, щоб продемонструвати президенту Путіну, що він не переможе на полі бою. Він не отримає контроль над Україною за допомогою військової сили, але він повинен сісти і прийняти суверенну незалежну Україну і в майбутньому", - заявив Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг наполягає на підвищенні ролі НАТО у координації військової допомоги для України

Як повідомляв Укрінформ, у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі 28 травня також відбудеться засідання Ради Україна - НАТО. У рамках заходу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг проведе окрему зустріч з віцепрем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-