Дозвіл Байдена щодо ударів по об’єктах у Росії не стосується ATACMS - Білий дім

Дозвіл Байдена щодо ударів по об’єктах у Росії не стосується ATACMS - Білий дім

Ексклюзив
Укрінформ
Президент США Джо Байден доручив своїй команді змінити позицію щодо можливостей для України застосовувати американську зброю для ударів по військових цілях на території РФ, але це не стосується ракет ATACMS.

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер.

«Це все відбувається в контексті російського наступу в Харківській області, після якого українська сторона звернулася до нас і попросила дозволу бити по цілях у Росії, звідки вівся вогонь по українських позиціях, по українських містах і селах», - зазначив Карпентер.

Він підкреслив, що президент Байден негайно після отримання запиту «наказав своїй групі з питань нацбезпеки змінити вказівки, щоб уможливити такі види контрударів».

Карпентер назвав це «прямою відповіддю», що забезпечує можливість вогневої протидії через кордон.

Читайте також: США надали Україні дозвіл на удари по цілях у РФ, але незрозуміло, наскільки далеко - ISW

Однак, за його словами, це рішення спрямоване на зрив наступу росіян та «не стосується ATACMS або ударів на великі відстані».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що президент Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ. Водночас він не розкрив деталей цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-