Україна обговорила на форумі оборонних індустрій у Болгарії нарощування виробництва зброї

Україна обговорила на форумі оборонних індустрій у Болгарії нарощування виробництва зброї

Фото
Укрінформ
Україна зацікавлена в співпраці з країнами Балканського регіону у військово-промисловій сфері.

Як передає Укрінформ, про це це заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков заявив під час Балкано-українського форуму оборонної промисловості DFNC1: Balkan Edition, повідомляє пресслужба Міноборони

Як зауважили в Міноборони, у межах форуму обговорювались важливі питання співпраці у сфері оборонної промисловості, а також шляхи зміцнення обороноздатності України через посилення міжнародної підтримки. Форум став платформою для обміну досвідом та зміцнення зв'язків між Україною та країнами Балканського регіону.

«Україна вдячна всім іноземним партнерам, які допомагають відстоювати її територіальну цілісність та незалежність. Завдяки такій підтримці ми змогли зміцнити наші оборонні можливості, забезпечити військових необхідним озброєнням та технікою, а також організувати їх навчання», - зазначив Кліменков.

За його словами, внесок іноземних партнерів є надзвичайно важливим у боротьбі України за свободу та суверенітет. «Ми високо цінуємо кожен крок, спрямований на посилення обороноздатності України», - додав заступник міністра.

Фото: mil.gov.ua

Окрім того, Кліменков розповів, що зараз Міноборони вибудовує нову архітектуру оборонних закупівель за практиками НАТО: «Ми повинні створити ефективно працюючий механізм забезпечення військових всім необхідним – від озброєння до продуктів харчування та одягу. Маємо перші позитивні результати, зокрема щодо суттєвої економії коштів під час закупівель і рекордне контрактування майна для ЗСУ».

Також Кліменков під час зустрічі із заступником міністра оборони Болгарії Аделіною Ніколовою обговорив посилення оборонної співпраці двох країн.

«Важливо обмінюватися досвідом, знаннями та передовими технологіями, які допоможуть нашим країнам ефективно протистояти російській агресії і забезпечити мир у регіоні. Зустріч з колегами з Болгарії є ще одним кроком до поглиблення оборонної співпраці», – зазначив він.

Кліменков висловив упевненість, що подальші спільні проєкти зміцнять безпеку двох країн та зроблять їх менш вразливими перед сучасними викликами і загрозами.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, в рамках форуму Україна обговорила з партнерами з Болгарії, Чорногорії, Греції, Румунії та Хорватії питання нарощування виробництва озброєнь та військової техніки.

«Метою заходу було зміцнення партнерських зв’язків між урядами України та країнами Балканського півострова та налагодження співпраці між українськими та балканськими оборонними підприємствами», - йдеться в повідомленні.

Фото: mspu.gov.ua

Під час форуму учасники обговорили потреби в нарощуванні потужностей для виробництва озброєння та військової техніки у відповідь на виклики сьогодення. Зокрема, йшлося про стратегію виробництва традиційних видів озброєння та про defence tech як ключ до технологічної переваги.

Читайте також: Умєров на Азійському саміті з питань безпеки закликав інвестувати у виробництво зброї в Україні

“Проведення цього форуму відповідає загальним зусиллям щодо зміцнення оборонно-промислового співробітництва між Європейським Союзом та Україною. Ці зусилля зосереджені не лише на забезпеченні сталої військової підтримки України, а й у довгостроковій перспективі - на кращому задоволенні потреб української оборони та промисловості”, – підкреслила заступниця міністра оборони Республіки Болгарія Аделіна Ніколова.

Очікується, що спільні та структуровані зусилля приведуть до поступової інтеграції української промисловості в європейську оборонно-технологічну та промислову базу.

Як повідомлялося, 6 травня у Брюсселі відбувся Форум оборонної промисловості ЄС - Україна, який зібрав більше 350 учасників, включно з представниками урядових організацій та європейського бізнесу.

Перше фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-