У Міноборони розповіли про роботу над модернізацією ЗСУ та реформою закупівель

У Міноборони розповіли про роботу над модернізацією ЗСУ та реформою закупівель

Укрінформ
Україна залучає європейську підтримку для модернізації армії та реформує закупівлі за практиками НАТО, щоб адаптуватися до сучасних викликів війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков і керуючий директор з питань миру, безпеки та оборони Європейської служби зовнішньої діяльності Бенедикт фон Зеєрр-Тосс під час онлайн-зустрічі обговорили можливі шляхи, які допоможуть швидшій модернізації Збройних сил України.

«Міністерство оборони України активно працює над тим, щоб залучати європейську підтримку для модернізації ЗСУ. Це дозволить ще краще підвищити обороноздатність країни та адаптуватися до сучасних викликів війни, забезпечуючи надійний захист та безпеку не лише для України, а загалом ЄС», - підкреслив Кліменков.

Дмитро Кліменков. Фото: Міноборони

За його словами, Міноборони реформує оборонні закупівлі за практиками НАТО для того, щоб побудувати нову ефективну систему забезпечення Сил оборони всім необхідним.

Читайте також: До експлуатації в ЗСУ допустили вже понад 110 зразків автотехніки

«‎Ми вдячні нашим європейським партнерам за їхню непохитну підтримку, яка дозволяє ефективно протистояти ворогу на полі бою. Для того, щоб звільнити окуповані території, Україна потребує сучасні оборонні технології, якими володіють західні партнери. Спільними зусиллями з ЄС ми здатні набувати нові спроможності, які посилять українське військо»‎, - наголосив Кліменков.

Як повідомлялося, Кліменков під час Балкано-Українського форуму оборонної промисловості заявив, що Україна зацікавлена у співпраці з країнами Балканського регіону у військово-промисловій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-