У Міноборони України закликали Литву створювати спільні оборонні підприємства

У Міноборони України закликали Литву створювати спільні оборонні підприємства

Укрінформ
Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час робочого візиту у Вільнюс запросила Литву до створення спільних оборонних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міноборони.

Посадовиця відвідала в столиці Литви технологічну конференцію TechBatt 2024, де зустрілася з міністром національної оборони країни Лаурінасом Кащунасом і його заступницею Гретою Монікою Тучкуте.

Черногоренко подякувала всьому литовському народу за непохитну підтримку України, а Міністерству національної оборони Литви – за ініціативність та дотримання обіцянок. «Працюємо над поглибленням співпраці», – заявила вона.

Учасники зустрічі обговорили можливості створення спільних підприємств і готовність оперативно ділитися з литовськими виробниками бойовим досвідом українських військових.

Українська сторона виявила зацікавленість у тестуванні продукції литовських розробників.

«Окремо дякую Литві за активну участь у Коаліції дронів та ІТ-коаліції. Спільні підприємства – це один з ключових напрямів нашого співробітництва», – зазначила Черногоренко.

За її словами, «український досвід та литовська експертиза здатні створювати нові ефективні засоби для переваги над ворогом».

У Міноборони нагадали, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ Литва надала Україні вже понад 600 млн євро військової допомоги, а нещодавно оголосила про виділення ще 3 млн євро на закупівлю безпілотників у межах Коаліції дронів. Також Литва очолює коаліцію з розмінування й надає допомогу у сфері кібербезпеки України.

Читайте також: Глава МЗС Литви висловився про можливість України завдавати ударів по Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шімоніте заявила про готовність країни направити своїх військових для допомоги в підготовці ЗСУ на українській території.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-