Міноборони допустило до експлуатації вже понад 100 нових зразків боєприпасів

Міноборони допустило до експлуатації вже понад 100 нових зразків боєприпасів

Укрінформ
Міністерство оборони України від початку широкомасштабного вторгнення Росії кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 100 зразків боєприпасів різних типів, майже половину з них - від початку 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на сайті Міноборони.

Серед зразків, які були кодифіковані й допущені до експлуатації Міністерством оборони, переважна більшість – продукція вітчизняного ОПК.

Зокрема це боєприпаси до стрілецької зброї, засоби ближнього бою, мінометні міни, артилерійські снаряди різних калібрів та призначення.

Крім того, оборонне відомство допустило до експлуатації близько 60 зразків боєприпасів для безпілотних авіаційних комплексів (БПАК) різних типів, а також підривачі до них. Усі вони розроблені на вітчизняних підприємствах. В переліку боєприпаси комбінованої дії, осколково-фугасні, кумулятивно-осколкової дії та багатоцільові.

Читайте також: Міноборони тестує нову систему управління даними

Як повідомлялось, кодифікація і подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO,дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-