Японське космічне агентство з минулого року зазнало кількох кібератак

Японське космічне агентство з минулого року зазнало кількох кібератак

Укрінформ
Унаслідок кількох кібератак, яких Японське космічне агентство (JAXA) зазнало з минулого року, міг статися витік даних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News із посиланням на заяву уряду Японії.

Генеральний секретар Кабінету міністрів Японії Йошімаса Хаяші заявив на пресконференції, що JAXA разом зі спеціалізованими організаціями розслідує кібератаки, щоб визначити їх вплив.

У агентстві запевнили, що мережа, до якої отримали доступ зловмисники, не містила «чутливої інформації», пов’язаної з роботою ракет, супутників та національною безпекою.

Міністр науки Моріяма Масахіто також твердить, що «немає великого занепокоєння» у зв’язку із кібератаками.

Читайте також: Хакери РФ викрали у Британської служби охорони здоров’я 300 мільйонів записів пацієнтів

За даними джерел Kyodo News, кібератаки, ймовірно, були скоєні пов’язаними з Китаєм хакерами. Вони могли переглянути велику кількість файлів, у тому числі інформацію про зовнішні компанії та організації, які мають угоди про нерозголошення із JAXA, додали джерела.

Також повідомляється, що сервер, який хакери атакували у червні 2023 року, містив персональні дані співробітників космічного агентства, і вони могли бути використані для отримання доступу до секретних документів. Зловмисники, вочевидь, скористалися вразливістю у віртуальній приватній мережі, через яку можна підключитися до внутрішньої системи агентства.

Читайте також: Французькі дипломати стали мішенню хакерських атак РФ

За словами джерела, цьогоріч JAXA зазнало кількох кібератак. Агентство також було об’єктом кібернападів у 2016-му та 2017 роках. Як вважається, їх учинили пов’язані з Китаєм хакери з метою крадіжки даних.

Як повідомляв Укрінформ, велика криптовалютна біржа Японії DMM Bitcoin, зазнала кібератаки, внаслідок якої зловмисники викрали цифрові активи вартістю щонайменше 48 мільярдів єн (близько $305 мільйонів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-