ISW: Путін виправдовує можливе застосування ядерної зброї екзистенційною загрозою РФ

ISW: Путін виправдовує можливе застосування ядерної зброї екзистенційною загрозою РФ

Укрінформ
Російський лідер Володимир Путін прирівнює поразку РФ у війні проти України до екзистенційної загрози своїй країни і намагається цим виправдати можливе застосування ядерної зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Автори звіту зазначають, що російський диктатор продовжує апелювати до ядерних загроз в рамках своєї інформаційної кампанії, спрямованої на те, щоб перешкодити подальшій підтримці України Заходом. Таким чином він прагне підірвати зусилля міжнародного співтовариства, спрямовані на узгодження стратегічного бачення перемоги у загарбницькій війні Росії проти України.

Під час виступу перед російськими офіцерами-випускниками 21 червня Путін заявив, що Росія планує і надалі розвивати свою ядерну тріаду як "гарантію стратегічного стримування" і підтримки балансу сил у світі. Путін зазначив, що Росія також працює над збільшенням своїх звичайних бойових можливостей і оборонно-промислового виробництва.

Під час пресконференції у В'єтнамі 20 червня Путін заявив, що Росія розглядає можливість "зниження порогу" застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині і що можлива майбутня стратегічна поразка російських сил на полі бою в Україні призведе до "кінця державності Росії". "Путін, можливо, помилково прирівняв поразку Росії в Україні до екзистенційної загрози для російської держави, щоб послатися на "винятковий випадок", коли існуюча російська ядерна доктрина дозволить застосувати ядерну зброю", - вважають аналітики.

Вони додають, що заява Путіна від 21 червня є продовженням його нещодавньої інформаційної операції, спрямованої на саботаж зусиль Заходу з вироблення спільної стратегічної мети - рішучої поразки Росії у війні як передбачуваного Заходом кінцевого результату війни в Україні.

Читайте також: Росія програє війну проти України, якщо Захід мобілізує ресурси для опору Кремлю - ISW

"Загроза ядерної ескалації є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними лідерами, які ухвалюють рішення, і дуже малоймовірно, що вона приведе до фактичної ядерної ескалації завдяки ядерним і звичайним засобам стримування", - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня російські військові розпочали перший етап навчань із практичним відпрацюванням підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї. Проведення таких навчань у Росії анонсували 6 травня «з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-