Війна зайшла в глухий кут, але РФ не готова на переговори - Міллі закликає надавати Україні зброю

Війна зайшла в глухий кут, але РФ не готова на переговори - Міллі закликає надавати Україні зброю

Укрінформ
Війна в Україні зайшла в глухий кут, проте Росії не вдалося досягти в ній поставлених цілей. Крім того, росіяни під час повномасштабної війни зазнали суттєвих втрат.

Як передає Укрінформ, про це на зустрічі в університеті Принстона, присвяченій глобальним викликам, сказав колишній голова Об’єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі, повідомляє VoA.

За словами Міллі, коли жодна зі сторін війни не може досягти своїх військових цілей, потрібні перемовини, але Росія не демонструє готовність до цього, а сам Путін «не надійний партнер для перемовин».

«Маловірогідно, що комусь вдасться досягти політичного вирішення військовим шляхом. Обидві сторони повинні визнати це і знайти альтернативний метод розв'язання політичної проблеми – переговори. Але треба бути реалістами – росіяни явно не готові до переговорів», - сказав Міллі, наголосивши, що рішення про проведення переговорів буде за Україною.

Проте, на його думку, у війни в Україні немає вирішення, яке було б суто військовим.

«Жодна зі сторін не готова вести перемовини, і вони продовжать атакувати один одного військовим шляхом, якщо на полі бою не станеться чогось дійсно непередбачуваного та несподіваного», - вважає американський генерал.

Він також вважає, що Путін має наміри відродити щось на кшталт Російської імперії, створити буферну зону біля своїх кордонів, зруйнувати НАТО та відділити його від США.

Міллі підкреслив, що надання Україні достатньої кількості зброї та підняття української армії до рівня, коли вони змогли б відкинути зі своєї землі 300 тисяч російських військових, може виявитись недосяжною військовою ціллю. За його оцінками, розмір російських окупаційних військ на території України наразі складає близько 200 тис військових.

«Потрібно продовжувати підтримувати Україну, надавати військову допомогу, надавати зброю. Не можна винагороджувати агресію (Путіна – ред.) Потрібно, щоб Україна продовжувала боротьбу, треба переконатись, що Росія не здобуде перемогу», – сказав генерал у відставці.

Читайте також: ISW: Путін виправдовує можливе застосування ядерної зброї екзистенційною загрозою РФ

Загалом, за оцінкою Міллі, росіяни втратити в Україні понад 400 тисяч вбитими та пораненими, а також наземну техніку, танки та мотопіхоту.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінкою Генерального штабу Збройних сил України, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 22 червня 2024 року становлять близько 533 тисячі 090 осіб.

Фото: АА 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-