РФ хоче приєднати до своїх сил у напрямку Харкова підрозділи 9 мотострілецької бригади - військові

РФ хоче приєднати до своїх сил у напрямку Харкова підрозділи 9 мотострілецької бригади - військові

Укрінформ
За наявною в українських військових інформацією, росіяни планують приєднати до свого корпусу, який діє на напрямку Харкова, підрозділи окремої 9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії РФ.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОТУВ «Харків» Юрій Повх, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз стало відомо про те, що ворог здійснює чергову спробу ротації своїх підрозділів на Харківському напрямку у районах Тихого, Глибокого та Вовчанська, а також планує приєднати до свого корпусу, який діє на напрямку Харкова, підрозділи окремої 9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії РФ», - поінформував він.

Повх пояснив, що ця бригада перекидається зі стратегічної глибини російської території. Та додав, що не лише з Херсонського, а і з інших напрямків РФ постійно намагається підсилити своє угруповання військ на Харківському напрямку. «Але у ворога це вкрай погано виходить, бо можливості нашої артилерії, а також інших засобів вогневого ураження дальньої дії, посилилися. Відтак зараз існує певний паритет вогневого ураження і наша артилерія працює на повну силу», - зазначив речник ОТУВ «Харків».

Читайте також: Потрібні сильні рішення, щоб зупинити терор Росії: Зеленський відреагував на обстріл Харкова

Окремо він поінформував, що у їхній зоні відповідальності боєзіткнень за минулу добу взагалі не відбулося.

«Станом на ранок також боєзіткнень, прямих атак російських військ не відбувалося. При цьому росіяни нанесли 21 авіаудар, 16 ударів дронами-камікадзе та здійснили 311 обстрілів у бік наших позицій. Що стосується успіхів Сили оборони України, то за минулу добу ворог втратив на нашому напрямку 63 особи — вбитими і пораненими», - сказав Повх.

Представник ОТУВ «Харків» зазначив, що було знищено та пошкоджено 2 російські танки, 4 авто та 1 одиницю спецтехніки.

«Окрім того, Сили оборони знищили 18 укриттів ворога та 1 пункт управління БПЛА. Це ми говоримо зараз про зону відповідальному ОТУВ «Харків», це Вовчанськ і Липці», - сказав він.

Повх заявив, що динаміка бойових зіткнень на Харківському напрямку змінюється від доби до доби. «Вони (росіяни – ред.) припиняють свої дії винятково через втрату боєздатності окремих підрозділів, що на нашому напрямку відбувається украй часто», - констатував речник.

Ситуацію у Вовчанську, зокрема щодо анклаву, який заблокований Силами оборони України, Повх коментувати відмовився.

Читайте також: Ворог вдарив із РСЗВ по селу на Харківщині - пошкоджені будинки, магазини та дитсадок

«Будемо коментувати, коли тактичний епізод буде завершений. А що стосується загальної стабілізації фронту, то мається на увазі, що ворог, зокрема, губить особовий склад у безуспішних атаках і не має можливості навіть за допомогою техніки просунутися уперед», - зазначив Повх.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, станом на 16:00 суботи, на Харківському напрямку росіяни намагаються атакувати біля Вовчанська. Наразі триває бій. Разом з тим, знову зазнав удару ворожими КАБами з території Російської Федерації населений пункт Липці.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-