Крим можна відрізати від російського постачання за допомогою ракет ATACMS - Буданов

Крим можна відрізати від російського постачання за допомогою ракет ATACMS - Буданов

Укрінформ
Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов вважає, що Кримський півострів, захоплений Москвою в 2014 році і перетворений на величезну військову базу, яка дозволяє контролювати більшу частину південного узбережжя України, можна відрізати від російського постачання, зокрема за допомогою наданих США ракет ATACMS.

Про це він сказав у інтерв’ю для The Philadelphia Inquirer, передає Укрінформ.

Як зазначається, генерал Бен Годжес, колишній командувач Сухопутними військами США в Європі, вже давно стверджує, що це стало б ключем до того, щоб змусити Путіна перейти до оборони.

«Я абсолютно поділяю думку генерала Годжеса. Тому ми повинні зробити все, щоб це реалізувати», - сказав Буданов.

Зазначається, що безпілотники Magura, розроблені ГУР МОУ, вже були використані для знищення кількох російських кораблів, що змусило РФ перемістити інші свої кораблі з Криму. «Вони вже у пастці біля порту Новоросійська. Нам просто потрібно переконатися, що всі залишки (російського - ред.) флоту будуть витіснені назад на територію Російської Федерації. У Чорному морі вже давно не залишилося жодного бойового (російського – ред.) корабля», - сказав Буданов.

Тому наступним кроком має стати припинення постачань півострова. Для цього треба знищити улюблений проєкт Путіна — Кримський міст, наголошується у матеріалі.

Як пише видання, Буданов вважає, що далекобійні ракети ATACMS, які Байден в останні місяці нарешті передав Україні, можуть зрештою знищити Кримський міст. За його словами, ті, хто стверджує, що ATACMS недостатньо потужні, щоб впоратися із цим завданням, помиляються. «Їм слід ознайомитися з технічними посібниками. Питання лише в їхній кількості, але в принципі ці ракети дозволять нам виконати таке завдання», - сказав він.

Читайте також: Дозвіл США на удари України по території РФ зірвав наступ ворога на Харківщині - AP

Буданов також додав, що РФ немає сенсу використовувати ядерну зброю, оскільки це призведе до великих політичних ризиків для президента Росії Путіна.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу України, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 23 червня 2024 року становлять близько 534 тисячі 360 осіб, з них 1 270 осіб – за попередню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-