США незабаром можуть дозволити Україні бити по РФ углиб до 300 кілометрів - польський ексміністр

США незабаром можуть дозволити Україні бити по РФ углиб до 300 кілометрів - польський ексміністр

Ексклюзив
Укрінформ
Вашингтон незабаром може переглянути своє попереднє рішення і дозволить Києву завдавати ударів американським озброєнням по території Росії у глибину до 300 кілометрів.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив ексміністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Я думаю, що незабаром цю межу в 100 кілометрів буде розширено, оскільки з операційної точки зору 100 кілометрів це замало, адже дозволяє російській армії на певні дії у стратегічній глибині. Відтак цю зону треба покрити можливістю завдання ракетних ударів на глибину до 300 кілометрів”, - зазначив Онишкевич.

Читайте також: Україна має право бити по території Росії, це самооборона - міноборони Нідерландів

Він підкреслив, що харківський наступ російської армії провалився, що є “безумовним успіхом української армії”.

Ексміністр національної оборони РП висловив сподівання, що Росія не наважиться відкрити ще один новий фронт на півночі України, наприклад з території Білорусі. Натомість, якщо б це сталося, то постало би питання не лише послаблення чи остаточного знаття обмежень на застосування американського озброєння, але і з’явилося б питання щодо необхідності завдання ударів по російських цілях на території Білорусі.

Читайте також: Держдеп - про вибухи у Севастополі: Росія розв’язала цю війну та може припинити її хоч зараз

Як передавало агентство, після дозволу США на удари по РФ динаміка на північно-східному фронті майже відразу змінилася, і українським військам вдалося стабілізувати ситуацію там. Однак українські військові та посадовці наполягають на тому, щоб отримати дозвіл США на удари за допомогою ATACMS на відстань понад 100 кілометрів проти конкретних цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-