Держдеп - про вибухи у Севастополі: Росія розв’язала цю війну та може припинити її хоч зараз

Держдеп - про вибухи у Севастополі: Росія розв’язала цю війну та може припинити її хоч зараз

Укрінформ
Сполучені Штати надають зброю Україні для того, щоби вона мала можливість захищати власну територію, у тому числі Кримський півострів, натомість Росія може припинити страждання цивільних хоч зараз, якщо покладе край своїй агресії.

Про це заявив у понеділок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми надаємо зброю Україні, щоби вона могла захистити свою суверенну територію від збройної агресії. Це включає Крим, який, звісно, є частиною України»,- зауважив представник Держдепу.

Він зауважив, що будь-які втрати цивільного населення під час війни викликають сум.

Однак, продовжив Міллер, Росія може покласти край стражданням, спричиненим цією війною, хоч сьогодні, якщо вона припинить окупацію суверенної української території та атаки на цивільне населення.

Як повідомляв Укрінформ, російське МЗС викликало посла США в Росії Лінн Трейсі у зв’язку з ракетним ударом по тимчасово окупованому Росією Севастополю. Російська влада стверджує, що по Севастополю була випущена ракета американського виробництва ATACMS із касетним боєзарядом. Внаслідок впливу ППО, як зазначає Міноборони Росії, ракета збилася з курсу, а її уламки впали, зокрема, на пляжі.

Читайте також: У Криму не може бути жодних «пляжів» і «туристичних зон» - Подоляк про вибухи у Севастополі

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук у цьому зв’язку заявив, що Україна не завдає вогневого ураження по цивільних об'єктах, а росіяни нехтують безпекою мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-