Росія переховує кораблі у Новоросійську, але дрони Sea Baby діставатимуть і туди - ВМС

Росія переховує кораблі у Новоросійську, але дрони Sea Baby діставатимуть і туди - ВМС

Укрінформ
У ВМС кажуть, що притулок для російських кораблів у Новоросійську стає доволі умовним, тому що українські дрони діставатимуть і туди.

Як передає Укрінформ, про це він розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Притулок для російських кораблів у Новоросійську стає доволі умовним. Це означає, що виходити з цього притулку доволі небезпечно, тому що на такій дистанції вони їх там можуть вже дістати (Sea Baby, український багатоцільовий безпілотний надводний апарат - ред.). І це означає, що тактика має зводитись фактично до переховування в цьому пункті базування. В очікуванні, коли туди почнуть діставати не тільки дрони. Але загалом це означає, що в Чорному морі безпечних локацій для російських окупантів не залишається", - сказав Плетенчук.

За його словами, ситуація наразі залишається кілька діб незмінною. У Чорному морі відсутні будь-які кораблі, а в Азові перебуває кілька одиниць, проте це здебільшого технічні кораблі і один ракетний катер.

Читайте також: Дрони «Sea Baby» уже можуть вразити кораблі РФ у будь-якій точці Чорного моря - СБУ

"Ракетний катер - це не носій крилатих ракет, це одиниця, яка призначена для ураження інших кораблів на дистанції до 150 км. З Азову нам ніяк не загрожує, тому можна сказати, що ситуація без змін", - додав речник ВМС ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму для ворожих кораблів не лишилось безпечних локацій, тому тактика командування ЧФ РФ зводиться до мінімізації ризиків щодо знищення їх корабельно-катерного складу.

Фото: Медіацентр Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-