Із російського полону вдалося повернути 755 нацгвардійців - Півненко

Із російського полону вдалося повернути 755 нацгвардійців - Півненко

Уточнено
Укрінформ
За інформацією командувача Національної гвардії України Олександра Півненка, із російського полону вже вдалося повернути 755 нацгвардійців.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на питання, скільки нацгвардійців, за його оцінками, досі перебувають у полоні, окрім тих, кого вже вдалося витягти звідти.

"755 повернуто. Багато потрапили у полон у Маріуполі. Тому є ще велика частка "азовців" і бійців інших наших підрозділів, яких ми намагаємося повернути", - поінформував він.

За словами командувача НГУ, нацгвардійців вдається повертати майже під час кожного обміну.

"Ми постійно контактуємо і з профільними відомствами, і з рідними. Я завжди підкреслюю, що наше завдання - повернути усіх додому", - сказав Півненко.

Командувач НГУ зазначив, що він щоразу зустрічається з кимось із тих нацгвардійців, кого поміняли: "Вони приїжджають в медично-реабілітаційні центри, даємо їм 2-3 дні адаптуватися, спокійно розібратися, всі документи відновити тощо. Ми в першу чергу намагаємося забезпечити повноцінне лікування і реабілітацію".

Читайте також: У ГУР розповіли про стан здоров’я українських захисників, яких повернули з полону

Півненко поінформував, що підрозділи і офіцери соціального супроводу працюють для розв'язання всіх інших питань соцзахисту, надають інформацію щодо можливості подальшого проходження служби, навчання чи звільнення.

"Хтось іде на фронт після полону, каже: хочу до своїх хлопців, буду воювати", - розповів командувач НГУ.

Як повідомлялося, 19 липня командувач Національної гвардії України Олександр Півненко завітав до бійців НГУ, яких нещодавно повернули з російської неволі.

21 гвардієць, звільнений нещодавно, наразі проходить лікування і реабілітацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-