Ротації в Нацгвардії будуть, але не зараз - командувач

Ротації в Нацгвардії будуть, але не зараз - командувач

Ексклюзив
Укрінформ
Можливість ротацій серед нацгвардійців з'явиться, але пізніше.

Про це командувач Національної гвардії України Олександр Півненко сказав в інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на запитання, чи є у них тепер можливість ротацій, оскільки у НГУ в чотири рази збільшився потік новобранців.

"Ротації будуть, але пізніше, тому що всі зараз на фронті. Є також завдання з посилення кордонів, на прифронтових та деокупованих територіях та інші задачі в цьому контексті", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи може він планувати ротації окремо, у межах Нацгвардії, Півненко зазначив, що може, "але зараз мова не про ротацію у складі бригад".

За його словами, вони можуть робити це на рівні батальйонів, ротних груп.

"Це теж важливо. Ворог намагається проводити активні дії по всій лінії фронту, тому ми повинні мати зосереджені сили, залучаємо наші спецпідрозділи. Довжелезна лінія фронту, активність штурмів, авіаційні удари, але працюємо. І будемо нарощувати наші спроможності, розвиватися, готуватися, вчити командирів. Буде краще", - сказав командувач НГУ, додавши, що йдеться про час, коли інтенсивність бойових дій трохи знизиться.

"Але з нашим сусідом це така собі історія… Ми швидше за все будемо будувати армію і готуватись за зразком, як в Ізраїлі, але з урахуванням своїх національних інтересів, досвіду - зі своїм баченням. Якщо ми хочемо жити як держава і вижити як нація, нам постійно доведеться захищатися", - переконаний Півненко.

Читайте також: Півненко сказав, чого не вистачає підрозділам Нацгвардії

Командувач НГУ поінформував, що у них збільшилась кількість тих, хто приходить по мобілізації, а також тих, хто доєднався через рекрутинг.

"Зараз і ресурси та ІПСО ворога працюють: мовляв, кидають непідготовлених на фронт тощо. Наші командири розуміють, що підготовка - це найважливіше. Ну, відправили непідготовленого бійця, а він, не дай Боже, загинув, або втратив позицію. Потім треба йти підготовленому, щоб ту позицію повернути. Це набагато важче, ніж утримувати. Тому краще не втрачати", - сказав він.

Півненко додав, що у них завдяки досвіду командирів і якісній підготовці були наступальні дії майже без втрат: всього один 300-й, а відбивали по 8-9 позицій.

Як повідомлялося, у Міністерстві оборони називали фактори, від яких залежать терміни появи закону про демобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-