Розвідка перевіряє заяви туарегів про готовність передати полонених «вагнерівців» Україні - Юсов

Розвідка перевіряє заяви туарегів про готовність передати полонених «вагнерівців» Україні - Юсов

Укрінформ
Українська розвідка перевіряє заяви повстанців-туарегів із Малі щодо їх готовності передати полонених найманців російської ПВК "Вагнер".

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«Це чутлива інформація. Такі дані є, вони перевіряються. Деталі коментувати не будемо», - сказав Юсов.

За його словами, найманців ПВК "Вагнер" РФ використовувала для вирішення геополітичних та економічних питань, зміни або підтримки урядів.

«І ось сьогодні весь світ бачить, що, власне, це вже не той потенціал і можливості Росії далеко не ті. А це означає, що нових замовлень і розрахунку на них як на точний інструмент вирішення проблем у регіоні буде менше», - зазначив представник ГУР.

Читайте також: Під час штурмів Бахмута ліквідували 17 тисяч ув'язнених, завербованих ПВК «Вагнера»

Як повідомляв Укрінформ, повстанці-туареги (CSP-PSD) на півночі Малі розгромили велику групу «вагнерівців», взявши в полон значну кількість бойовиків, і запропонували передати їх українській стороні.

Після військового перевороту у травні 2021 року в Малі править військова хунта, яка підтримує тісні зв'язки з Росією і звертається до найманців із контрольованої російськими спецслужбами ПВК «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-