На фронті за добу відбулися 140 боєзіткнень, найгарячіший - Покровський напрямок

На фронті за добу відбулися 140 боєзіткнень, найгарячіший - Покровський напрямок

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті протягом минулої доби відбулися 140 бойових зіткнень, найнапруженішою ситуація залишається на Покровському напрямку, активними російські війська були також на Торецькому та Куп’янському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 неділі, 4 серпня, передає Укрінформ.

Зазначається, що, за уточненою інформацією, війська РФ учора атакували позиції українських захисників і населених пунктів загалом шістьма ракетами і 62 керованими авіабомбами.

Також загарбники здійснили понад 5100 обстрілів, 106 із них – з реактивних систем залпового вогню.

Російська армія била з авіації по районах населених пунктів, зокрема по Локні та Миропіллю Сумської області, Слобожанському, Липцях, Ізбицькому та Глибокому Харківської області, по Макіївці, Сіверську, Дружбі, Торецьку, Часовому Яру, Гродівці, Зорі, Воздвиженці, Птичому, Олександрополю, Времівці, Благодатному й Урожайному Донецької області, по Білогір’ю, Малій Токмачці та Павлівці Запорізької області, а також по Козацькому Херсонської області.

Українська авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони вчора завдали п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських військ. Також уразили ворожий пункт управління, п’ять засобів протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію, склад матеріально-технічного забезпечення та ще один важливий об'єкт загарбників.

На Харківському напрямку пройшли шість боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії російських військ поблизу Тихого, Глибокого та Вовчанська.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала втрати росіян на фронті

На Куп’янському напрямку відбулися 19 бойових зіткнень, зокрема біля Синьківки, Колесниківки, Новоосинового, Глушківки, Андріївки, Берестового, Стельмахівки й Петропавлівки.

На Лиманському напрямку армія РФ атакувала вісім разів неподалік від Макіївки, Невського і Тернів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали штурмові дії російських військ поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Виїмки, Переїзного та Спірного.

На Краматорському напрямку йшли 12 боїв у районах Васюківки, Часового Яру та Андріївки.

На Торецькому напрямку відбулися 20 бойових зіткнень неподалік від Північного, Нью-Йорка, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку українські оборонці відбили 45 штурмових дій у районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Желанного, Новоселівки Першої, Калинового, Межового, Карлівки, Свиридонівки, Скучного, Іванівки та Яснобродівки.

На Курахівському напрямку захисники зупинили 11 ворожих атак біля Красногорівки, Георгіївки, Пантелеймонівки, Костянтинівки й Парасковіївки. Війська РФ намагалися прорвати там оборону.

На Времівському напрямку російська армія здійснила сім штурмів поблизу Водяного, Костянтинівки та Роздольного.

На Оріхівському напрямку загарбники двічі вдавалися до наступальних дій неподалік від Роботиного, але безуспішно.

На Гуляйпільському і Придніпровському напрямках обстановка особливих змін не зазнала.

На Волинському та Поліському напрямках ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Читайте також: У Росії заарештували ще одного військового командира через невдачі на фронті - ISW

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями Росія зберігає військову присутність, зі своєї території обстрілює з мінометів й артилерії населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

«Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення», – заявили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу Сили оборони ліквідували 1150 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-