Штати не хочуть, аби Україна застосовувала ATACMS для ударів по Курській області - CNN

Штати не хочуть, аби Україна застосовувала ATACMS для ударів по Курській області - CNN

Укрінформ
Сполучені Штати не хочуть дозволяти Україні застосовувати ракети ATACMS у Курській області, вважаючи, що краще приберегти їх для ударів по тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN, посилаючись на посадовців адміністрації США.

Зазначається, що причина такого небажання не в тому, що Вашингтон остерігається ескалації з боку Росії, а в обмеженості запасів цих ракет у Пентагону.

Деякі посадовці також висловили занепокоєння тим, що Україна відправила частину своїх найдосвідченіших сил до Курська.

«Це справляє вражає з військової точки зору», – сказав чиновник про Курську операцію. Але Україна «залучає до неї досить досвідчені війська та не може дозволити собі їх втратити».

Посилаючись на двох американських посадовців, CNN інформує, що Москва перекинула кілька тисяч військових з окупованих районів України для протидії наступу ЗСУ на території РФ. І це потенційно послаблює сили, зосереджені на сході України.

Читайте також: «Повільна і розсіяна»: генерал Каволі оцінив реакцію Росії на Курську операцію

Американська сторона намагається визначити точну кількість військ, яку Москва спрямовує до Курської області. Ідеться, очевидно, про кілька бригад чисельністю щонайменше тисяча військовослужбовців кожна.

Водночас переміщення російських військ з України «не означає, що пан Путін відмовився від військових операцій у північно-східній частині України чи навіть на півдні, у напрямку таких місць, як Запоріжжя, – сказав в інтерв’ю CNN радник Білого дому Джон Кірбі. – На цьому фронті досі точаться активні бойові дії».

Читайте також: Кількість військових РФ, полонених у Курській області, може сягати до 2000 - The Independent

Як повідомляв Укрінформ, Кірбі заявив у четвер, що Російська Федерація перекинула певну кількість військових ресурсів у Курську область, проте скільки саме – невідомо.

Фото: Wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-