За добу на фронті відбулося 144 бойові зіткнення

За добу на фронті відбулося 144 бойові зіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
Минулої доби на лінї фронту відбулося 144 бойові зіткнення.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом минулої доби було зафіксовано 144 бойові зіткнення», - сказав Ковальов.

За його словами, на Харківському напрямку відбулося 2 ворожі атаки в районі Вовчанська, на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 15 атак біля Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки.

Крім того, російські загарбники 5 разів атакували у бік Лозової.

Читайте також: На фронті відбулося 135 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог зазнав значних втрат

Речник Генштабу повідомив, що на Лиманському напрямку Сили оборони відбили 11 штурмів у районах восьми населених пунктів, найбільше бойових зіткнень відбулося поблизу Макіївки і Новосадового.

На Сіверському напрямку українські військові відбили 7 атак окупантів поблизу Білогорівки, Спірного та Виїмки.

За словами Ковальова, на Краматорському напрямку загарбники атакували 12 разів, зосереджуючи зусилля в районах Іванівського і Часового Яру.

«Біля Часового Яру активно працювала ворожа штурмова авіація, випустивши 22 некеровані авіаційні ракети», - зазначив речник Генштабу.

Він поінформував, що на Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 15 атак.

На Покровському напрямку українські воїни зупинили 53 ворожі атаки. Найактивніше окупанти діяли поблизу Новогродівки, Миколаївки, Птичого та в бік Зеленого Поля.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 20 спроб загарбників просунутися біля Красногорівки, Костянтинівки та Карлівки.

Читайте також: Сили оборони вразили склади з КАБами та паливом на аеродромі Маринівка в РФ - джерело

На Времівському напрямку ворог здійснив 6 атак в бік Вугледара, Роздольного і Урожайного, штурмував позиції Сил оборони, висуваючись із боку Володимирівки.

Ковальов поінформував, що на Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському напрямках «оперативна обстановка залишається без суттєвих змін, ворог штурмових і наступальних дій не проводив». Окупанти завдали авіаударів у районах Новоандріївки, Новоданилівки, Новодарівки і П’ятихаток.

За словами речника, російські війська упродовж минулої доби завдали по території України ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 67 авіаційних ударів, зокрема, застосувавши 79 керованих авіабомб. Крім цього, російські терористи здійснили 4 483 обстріли, 176 із них із реактивних систем залпового вогню.

Ковальов також повідомив, що триває операція Сил оборони України у Курській області. «Українські воїни завдають російським військам відчутних втрат у живій силі та техніці, виснажують бойовий потенціал ворога, б’ють по глибоких тилах, порушуючи систему його логістики», - заявив він.

Читайте також: Російська армія втратила за добу в Україні 1190 військових

Як повідомлялося, 22 серпня на фронті відбулося 134 боєзіткнення.

Фото: ОК "Захід"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-