Україна не готова використовувати людей і території як пропозиції миру - Зеленський

Україна не готова використовувати людей і території як пропозиції миру - Зеленський

Укрінформ
Україна не готова використовувати свої території і людей як один з варіантів пропозиції шляху до миру.

Про це в інтерв’ю індійським ЗМІ заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, якою є його дорожня карта до миру, передає кореспондент Укрінформу.

«Шлях до миру... Ми не готові використовувати наші території як один із варіантів пропозиції. Ми не міняємо людей на пропозиції і території на пропозиції, наші цінності і нашу свободу, нашу демократію — ми не готові цим жертвувати. І це — абсолютно зрозумілі аспекти. Решта аспектів — ми можемо говорити, ми можемо прийняти рішення, шукати якісь варіанти», - заявив він.

На думку Зеленського, індійський прем’єр-міністр Нарендра Моді хоче миру більше, ніж Володимир Путін. «Проблема у тому, що Путін не хоче цього», - вважає глава української держави.

Окремо Президент поінформував, що наразі в України є велика лінійка технологічних здобутків — і у сфері сільського господарства, і у сфері медицини, і у сфери безпеки тощо.

Читайте також: Прагнемо змусити Путіна закінчити війну дипломатично, але готові зробити це й силою - Президент

«І ми готові про це говорити. Ми повністю відкриті по всім цим аспектам, ми готові до співвиробництва для обох ринків. Звичайно, після війни ми можемо зробити у десятки разів більше, бо наразі пріоритети наші полягають у нашій обороні. Але ми готові починати цю роботу, бо все одно ця ситуація завершиться», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Моді під час перебування у Варшаві заявив, що Індія вважає, що жодна війна не завершується на полі бою, та підтримує дипломатичні зусилля із якомога швидшого завершення війни в Україні.

Читайте також: Зеленський: Не буде хворий дід із Червоної площі диктувати Україні свої червоні лінії

Він сказав, що Індія готова співпрацювати з іншими дружніми народами заради забезпечення якомога більшої підтримки миротворчих зусиль для відновлення миру в Україні.

Фото: скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-