Дуда розповів про допомогу Україні: Лише військової - близько $3 мільярдів

Дуда розповів про допомогу Україні: Лише військової - близько $3 мільярдів

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що загальна вартість тільки військової допомоги Україні становить приблизно 12 мільярдів злотих (близько 3 мільярдів доларів США).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське Радіо.

«12 мільярдів злотих лише військової допомоги, тому ми справді дуже багато дали Україні з огляду на наші можливості», - сказав Дуда.

Він додав, що загальна вартість польської допомоги Україні – військової, гуманітарної та іншої – «становить 3,3% нашого внутрішнього валового продукту, приблизно 100 мільярдів злотих (близько 25 мільярдів доларів США)».

Зазначається, що з початку російського повномасштабного вторгнення Польща передала Україні багато видів техніки та військового обладнання.

Інформація, яку досі надавали політики та іноземні дослідницькі центри, свідчить, що Польща передала Україні, серед іншого, понад 300 танків Т-72 і PT-91 Twardy, ще 14 сучасних Leopard, а також кілька сотень бронетранспортерів Rosomak і невизначену кількість пострадянських БМП-1.

Польська підтримка включала пострадянські винищувачі МіГ-29 і гелікоптери Мі-24, а також самохідні артилерійські установки – польські самохідні міномети «Рак», самохідні гаубиці «Краб» і пострадянські самохідні гаубиці «Гвоздика», а також реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град».

Особливо польські «Краби», які використовуються в Україні, здобули популярність як ефективна та надійна техніка в бою.

Читайте також: Дуда сподівається, що країни НАТО врешті погодяться на збиття російських ракет над Україною

Також Польща надала Україні переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, різні види стрілецької зброї та амуніції різного калібру, а також індивідуальне спорядження для солдатів – шоломи, бронежилети та медичні аптечки.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів переговори із Президентом Польщі Анджеєм Дудою та Премʼєр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте, під час яких, зокрема, обговорили ситуацію на передовій та активні дії України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-