Шмигаль: Маємо перші контракти, коли партнери закупили українську техніку для ЗСУ

Шмигаль: Маємо перші контракти, коли партнери закупили українську техніку для ЗСУ

Укрінформ
Україна вже має перші контракти, коли країни-партнери закупили українську техніку для Збройних сил України, і уряд планує нарощувати таку співпрацю.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час панельної дискусії в межах форуму «Україна 2024. Незалежність», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ще рік тому було майже неможливо уявити, що партнери будуть закуповувати в Україні українську зброю для української армії, для захисту наших кордонів, сьогодні це - реальність. Ми маємо перші контракти, коли партнери закупили українську техніку для українських Збройних сил. І продовжують це робити. Ми нарощуємо цю програму», - сказав він.

Прем'єр-міністр додав, що уряд увів ще кілька продуктів для підтримки ОПК. Зокрема військові облігації, які випускає Укроборонпром для того, щоб залучати кошти зсередини українського ринку.

Читайте також: Шмигаль запросив Литву долучитися до закупівлі зброї та військової техніки в українських виробників

«Це недовгий ресурс. Він дає можливість нам виготовити техніку, і після цього партнери оплачують виготовлену техніку. Такий підхід також уже працює, ми його вже запровадили і робимо ще декілька подібних фінансових інструментів спільно з нашими партнерами», - зазначив глава уряду.

Шмигаль зауважив, що на сьогодні українська зброя є в усіх напрямках - від артилерії до дронів, виключно вітчизняного виробництва. Він зазначив, що країна сьогодні виробляє понад 1 млн дронів і продовжує нарощувати ці потужності.

Читайте також: В Україні для виробників озброєнь запустили проєкт безкоштовних випробувань «Залізний полігон»

«Другий крок, який ми зробили - відкрили ринок власних боєприпасів для дронів. Також відповідне законодавство і відповідні постанови, прийняті Кабміном і нашим парламентом, дозволяють розвивати цей ринок», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Україна вперше застосувала свою ракету-дрон «Паляниця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-