Україна має право захищатися як на своїй території, так і за її межами - Міноборони Швеції

Україна має право захищатися як на своїй території, так і за її межами - Міноборони Швеції

Укрінформ
Україна має право захищатися як на своїй території, так і за межами України. Швеція підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Про це міністр оборони Швеції Пол Джонсон заявив перед неформальною зустріччю міністрів оборони країн ЄС, яка відбудеться у п'ятницю у Брюсселі, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

“Швеція дотримується міжнародного права. Україна має право захищатися як на своїй території, так і за її межами… Це Росія почала неспровоковану повномасштабну агресію проти України. Отже, позиція Швеції полягає в тому, що Україна має право захищати себе всередині та за межами України… І ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно”, - підкреслив Джонсон.

За його словами, у Брюсселі також обговорюватиметься питання про тренування українських військових на території України.

“Ми так чи інакше не виключаємо такої можливості… Ми вважаємо, що для такого заходу важливо досягти єдності всередині ЄС. І, звичайно, ми повинні враховувати військово-політичні міркування, але не виключаємо такої можливості”, - зазначив міністр.

Читайте також: Швеція призначила спецпредставника з питань відновлення, бізнесу та розвитку України

Джонсон нагадав, що Швеція вже поставила в Україну оборонне обладнання на суму €4 мільярди й робить висновки у процесі постачання, аби воно відбувалося без затримок і вчасно.

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі під час пресконференції за підсумками неформальної Ради міністрів ЄС із закордонних справ високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що скасування обмежень на використання західної зброї, що постачається країнами ЄС в Україну для захисту від російської агресії, залишатиметься компетенцією національних урядів країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-