Право України на самооборону не обмежується кордоном - Столтенберг

Право України на самооборону не обмежується кордоном - Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що операція ЗСУ у Курській області відповідає праву на самооборону.

Про це він заявив німецькому виданню Welt am Sonntag, передає Укрінформ.

«Згідно з міжнародним правом, це право (на самооборону - ред.) не обмежується кордоном», – заявив генеральний секретар НАТО.

Столтенберг нагадав, що Росія вже понад 900 днів веде неспровоковану загарбницьку війну проти України і здійснила численні атаки з території Курської області, тож російські військовики, танки та бази згідно з міжнародним правом є законними цілями.

За словами очільника НАТО, Президент України Володимир Зеленський дав зрозуміти, що Курська операція мала на меті створити буферну зону для стримування Росії від подальших атак.

Читайте також: Президент Фінляндії: Найкращий спосіб досягти миру - постачати Україні зброю

Водночас Столтенберг відкинув звинувачення Кремля в тому, що Захід був заздалегідь поінформований про плани ЗСУ зайти на російську територію, і запевнив, що НАТО не відігравало в цьому жодної ролі.

Він також наголосив на необхідності більшої підтримки України з боку Альянсу, щоб вона продовжувала захищатися і зрештою перемогла.

Як повідомлялося, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час засідання Ставки Верховного головнокомандувача 30 серпня поінформував про просування українських військ в Курській області до двох кілометрів і взятті під контроль ще п'яти квадратних кілометрів території.

Читайте також: Командувач збройних сил Нідерландів: Україна може використовувати передані нами F-16 без обмежень

Станом на 27 серпня Сили оборони під час створення в Курській області зони безпеки взяли під контроль 100 населених пунктів та захопили в полон 594 російських військових.

Операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-