У ЗСУ прокоментували призначення Гладкого начштабу командування Сил безпілотних систем

У ЗСУ прокоментували призначення Гладкого начштабу командування Сил безпілотних систем

Укрінформ
У Збройних силах України прокоментували призначення капітана 1-го рангу Романа Гладкого начальником штабу командування Сил безпілотних систем у зв’язку із поширенням у медіа та соцмережах інформації про це призначення.

Як передає Укрінформ, про це командування Сил безпілотних систем ЗСУ повідомило у Фейсбуці.

У командуванні зазначили, що капітан 1 рангу Гладкий – офіцер з багаторічним досвідом служби у ЗСУ, має відповідну військову освіту та значний досвід служби на керівних посадах у Збройних силах України. У тому числі, у 2020 - 2023 роках – на посадах заступника начальника Об'єднаного штабу командування Об’єднаних сил, а згодом заступника командувача Об'єднаних сил ЗСУ. 

Він проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком широкомасштабної агресії РФ - виконував завдання на різних напрямках. Зокрема під час організації протидесантної оборони узбережжя в Одесі.

За наявною інформацією упродовж 2018 – 2019 років капітан 1-го рангу Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України, має допуск до роботи з відомостями з найвищим ступенем секретності.

Військові зауважили, що «Сили безпілотних систем, як окремий рід військ, перебувають у стадії формування та розвитку. Цей процес потребує розуміння, терпіння, а, іноді, й тиші». 

У командуванні Сил безпілотних систем сподівають на те, що ЗМІ та медійні особи перед поширенням будь-якої інформації будуть звертатися за офіційними коментарями. 

Читайте також: Командувач Сил безпілотних систем розповів про роботу його підрозділів на фронті

«Ми завжди відкриті для спілкування настільки, наскільки це можливо. Ми продовжуємо виконувати поставлені завдання щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності України, здійснюючи операції у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України як на території нашої держави, так і в тилу ворога. Публічну частину нашої роботи ви вже могли бачити на аеродромах, складах та базах ворога», наголосили у командуванні.

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони про створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем.

10 червня командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ призначили полковника Вадима Сухаревського.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-