Україна розраховує на підтримку Ірландії у питанні використання далекобійної зброї - Шмигаль

Україна розраховує на підтримку Ірландії у питанні використання далекобійної зброї - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Україна розраховує на підтримку Ірландії, зокрема, щодо отримання дозволу партнерів на використання переданої зброї для завдання ударів по території Росії.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Телеграмі за підсумками зустрічі з Прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом, передає Укрінформ. 

"Цінуємо цей важливий візит в Україну під час війни. Поінформував про ракетні обстріли Росією цивільної інфраструктури. Наголосив на необхідності посилення української ППО для захисту людей і мирних міст. Далекобійна зброя та дозвіл завдавати ударів по ворожій території важливі, щоб зупинити Росію. Розраховуємо на всебічну підтримку Ірландії у цих питаннях", - заявив Шмигаль.

За його словами, під час зустрічі обговорювалася також тема санкцій проти Росії. "Це ефективний інструмент боротьби з російською воєнною машиною. Закликав партнерів надалі посилювати обмеження", - зазначив очільник українського уряду.

Читайте також: Ірландія надала підтримку Україні вже майже на €400 мільйонів

Він також розповів співрозмовнику про ситуацію в енергетиці і подякував ірландському бізнесу, що працює та інвестує в Україну попри війну.

"Цінуємо підтримку Ірландією формули миру. Також ми обговорили реалізацію Угоди про підтримку України, яку Прем’єр-міністр Ірландії підписав із Президентом Володимиром Зеленським", - додав Шмигаль.

Читайте також: Зеленський назвав чотири країни, від яких треба отримати дозвіл на далекобійні удари

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс підписали Угоду про підтримку України та співробітництво. Зокрема, Ірландія зобов'язалася виділити Україні ще 128 млн євро на нелетальну військову підтримку та щонайменше 40 млн євро на гуманітарну допомогу.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-