Зеленський та Остін обговорили наповнення нового пакету оборонної підтримки

Зеленський та Остін обговорили наповнення нового пакету оборонної підтримки

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін обговорили під час зустрічі наповнення нового американського пакету оборонної підтримки обсягом 250 млн та інші оборонні потреби України.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«У межах засідання Контактної групи у форматі «Рамштайн» зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Обговорили наповнення анонсованого нового пакету оборонної підтримки обсягом 250 млн та інші оборонні потреби України», - написав Зеленський.

Він також подякував за чітку позицію щодо продовження надання Україні усієї необхідної військової підтримки та лідерство США у форматі «Рамштайн».

Як зазначає пресслужба Президента, окремо глава держави наголосив, що Україні необхідний дозвіл на застосування західної далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії.

Читайте також: Зеленський на «Рамштайні» закликав надати більше зброї Україні

Президент зауважив, що у зв’язку з посиленням ракетно-бомбового терору проти українців та критичної інфраструктури з боку РФ держава також украй потребує додаткових засобів протиповітряної оборони.

Зеленський та Остін обговорили, як прискорити постачання військової допомоги з уже погоджених пакетів підтримки, та розширення тренувальних місій для українських пілотів на винищувачах F-16.

Глава держави також закликав США інвестувати в українське виробництво озброєнь.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із міністром оборони США Ллойдом Остіном / Фото: Офіс Президента

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський перебуває у Німеччині, де бере участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України. Також передбачені його зустрічі з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом, переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Читайте також: США надають Україні пакет військової допомоги на $250 мільйонів - Остін

Після цього глава Української держави відвідає Італію, де візьме участь у Міжнародному економічному форумі «Амброзетті», проведе переговори з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-