До української IT-коаліції долучилася Іспанія

До української IT-коаліції долучилася Іспанія

Укрінформ
Іспанія у рамках зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» підписала декларацію про наміри й таким чином доєдналась до української ІТ-коаліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

У міністерстві зауважили, що це вже 13 країна-партнер, що входить в спеціальну групу з підтримки України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

«Дякуємо уряду і народу Іспанії за системну підтримку України. Долучення до IT-коаліції — чудова новина. Як і те, що все більше країн хочуть допомогти, щоб Україна стала більш технологічною. Та мала усі можливості для розгортання будь-яких цифрових рішень, які даватимуть відчутний результат в українському війську» - заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

У Міноборони нагадали, що ІТ-коаліція — спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України у «форматі Рамштайн» під керівництвом Естонії та Люксембургу.

Читайте також: Естонія та Люксембург ще зробили внески в ІТ-коаліцію - Міноборони

Вона зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки. У межах ІТ-коаліції вже вдалося зібрати фінансових та матеріальних внесків на понад 70 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, Україна запросила Австралію долучитися до коаліції розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-