Бразилія та Китай просувають мирний план врегулювання війни в Україні, який вигідний Росії - ISW

Бразилія та Китай просувають мирний план врегулювання війни в Україні, який вигідний Росії - ISW

Укрінформ
Бразилія та Китай просувають свій мирний план «Політичне врегулювання української кризи» з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для Росії.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Як зазначається у звіті, 9 вересня глава МЗС РФ Сергій Лавров зустрівся зі своїми бразильським та індійським колегами Мауро Вієйрою та Субрахманьямом Джайшанкаром на полях засідання Ради співробітництва Росії та країн Перської затоки (РСАДПЗ) у Саудівській Аравії. Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Лавров обговорив війну в Україні з Вієйрою та Джайшанкаром, але не надало подробиць.

«9 вересня Лавров повторив шаблонні кремлівські наративи, які демонструють небажання Росії вести чесні переговори з Україною, стверджуючи, що мирна формула Президента України Володимира Зеленського, яка дійсно ґрунтується на принципах міжнародного права, є «ультиматумом», і що Росія ніколи серйозно не розглядала цей план», - пишуть аналітики.

Вони зазначили, що Бразилія та Китай просувають свій мирний план «Політичне врегулювання української кризи» з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для Росії. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді також нещодавно підтвердив підтримку Індією миру в Україні на основі принципів міжнародного права, таких як повага до територіальної цілісності та суверенітету держав.

Крім того, українські посадовці раніше відкрито запросили російського представника взяти участь у другому мирному саміті в Україні, який відбудеться пізніше цього року.

Читайте також: Мир між Україною і Росією не має бути продиктований Кремлем - речник уряду ФРН

Як повідомляв Укрінформ, раніше аналітики ISW писали, що Володимир Путін виключає можливість проведення мирних переговорів, аргументуючи це тим, що війна, розв’язана ним же проти України, нещодавно продовжилася вже на території самої РФ.

Міністр оборони США Ллойд Остін переконаний, що війна Росії проти України зрештою завершиться шляхом переговорів, однак коли це може статися, наразі важко спрогнозувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-