Завдяки роботизованим системам можна вдвічі скоротити кількість людей на лінії фронту - заступник міністра

Завдяки роботизованим системам можна вдвічі скоротити кількість людей на лінії фронту - заступник міністра

Укрінформ
В Україні проходить тестування концепту, який дозволить скоротити удвічі кількість солдат на лінії бойового зіткнення завдяки використанню роботизованих систем.

Про це під час виступу на Odesa Economic Revival Forum повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вже тестуємо на полігонах концепт, який дозволить замінити людей роботизованими пристроями на лінії бойового зіткнення. За підрахунками аналітиків, сьогодні в середньому на 1-2 км потрібно приблизно 70 людей в окопах. За рахунок безпілотних систем, роботизованих систем замінування, розмінування, РЕБ та інших приладів ми можемо скоротити цю цифру до 30», - сказав Борняков.

Читайте також: Командувач Сил безпілотних систем розповів про роботу його підрозділів на фронті

Він підкреслив, що сектор defense tech в Україні з початком повномасштабного вторгнення почав стрімкий розвиток, переважно завдяки приватному бізнесу. Якщо на початку 2022 року у нас було лише три виробники дронів, то сьогодні цих компаній вже близько 700. Два роки тому засоби РЕБ виготовляли 7 виробників, сьогодні їх понад 120. Вже є десятки розробок на базі штучного інтелекту у сфері розмінування.

«І майже жодної державної компанії немає в цьому секторі – ані в «Армії дронів», ані в кластері Brave1, ані в сегменті виготовлення РЕБ. Тому я закликаю інвесторів у цей бізнес і впевнений, що після закінчення війни Україна буде суб’єктною на цьому ринку. Ми вже потроху починаємо дискусії про можливість відкрити експорт для наших інноваційних розробок», - додав заступник міністра.

Читайте також: Самохідні ноші: до використання у ЗСУ допустили безпілотний транспортер FOXTAC

Як повідомлялося, українським виробникам БПЛА вдалося достроково виконати поставлене завдання – 1 мільйон дронів для Сил оборони вже законтрактовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-