Удари по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції по всьому фронту - ISW

Удари по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції по всьому фронту - ISW

Укрінформ
Продовження українських ударів по тилових російських логістичних об'єктах на території Росії, окрім знищення запасів боєприпасів та логістичних об'єктів, призведе до ширшого оперативного тиску на російських військових.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Як зазначили аналітики, влітку 2022 року українські війська здійснили серію ударів HIMARS по російських складах боєприпасів по всій окупованій території Україні, що змусило РФ розосередити склади боєприпасів і знизило ефективність російської логістики на той час.

Аналітики вважають, що повторні удари по складах боєприпасів на території Росії, які спричиняють подібні до удару в Торопці збитки, можуть змусити російське військове командування прийняти аналогічне рішення про реорганізацію і розосередження систем підтримки і логістики в Росії для пом'якшення наслідків таких ударів.

Читайте також: Держдеп США: Україні може допомогти комплекс різних озброєнь, і ми працюємо над цим

«Російські війська, можливо, не усунули вразливі місця на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення в Росії через так звану зону укриття, яку створили західні обмеження на використання Україною наданої зброї», - йдеться у звіті.

В ISW вважають, що зняття обмежень на використання західної зброї і подальший розвиток власного потенціалу України щодо ударів на великі відстані може дозволити українським військам більш ефективно використовувати такі російські вразливості.

«Українські удари по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всьому фронті, якщо українські сили матимуть матеріально-технічні засоби, можливості і дозвіл на проведення такої масштабної ударної кампанії по об'єктах логістики і підтримки на території Росії», - резюмують аналітики.

Читайте також: Столтенберг не вірить у «червоні лінії» Путіна щодо далекобійних ударів України по РФ

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 18 вересня безпілотник влучив у склад боєприпасів у Торопці Тверської області Росії, що спричинило часткову евакуацію населення.

На складі зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", тактичних ракетних комплексів "Точка-У", КАБи та артилерійські боєприпаси.

Пізніше з’явились супутникові знімки, які зафіксували наслідки ударів дронами СБУ, ГУР та Сил спеціальних операцій по російських складах у Торопці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-